Postarať sa o nezaopatrené deti Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
05. 06. 2011

Postarať sa o nezaopatrené deti

Rozdával Juh, Sever-Juh v druhej hre Výnos – trefový dolník

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč vzal prvý zdvih na stole trefovým esom. Ako každý správny rodič musí Juh uvažovať, ako sa postarať o svoje nezaopatrené deti - v našom prípade malé srdcia v ruke. Predtým, než sa dotkne tromfov, mal by zo stola vyniesť srdce. Ak Východ nemá žiadne srdce, môže šnapnúť, ale hlavný hráč môže z ruky pridať malé srdce a má stále šancu slem splniť.

V našom prípade Východ pridal malú a hlavný hráč vzal zdvih srdcovým esom. Doteraz to šlo. Čo však s tým drobizgom v srdciach?

Ďalší krok bol vyniesť tromf k dáme stola. Ak by sa tromfy delili 5-0, musel by sa hlavný hráč spoľahnúť na normálne rozdelenie srdcí. Hlavný hráč by odohral srdcového kráľa, šnapol by srdce tromfovou desiatkou stola, stiahol by všetky tromfy a odohral by si srdcia.

OBAJA SÚPERI PRIDALI TROMF

Do prvého kola tromfov obidvaja súperi pridali tromf. Teraz hlavný hráč nesmie stiahnuť druhé kolo tromfov, musí sa postarať o nezaopatrené deti - malé srdcia. Potrebuje na to tromfy stola.

Hlavný hráč vynáša zo stola ďalšie srdce. Ak Východ prizná farbu, hlavný hráč by mal z ruky pridať malú - dobrovoľne odovzdať zdvih. Hlavný hráč by mohol potom šnapnúť na stole malé srdce a stiahnuť tromfy, takže by splnil slem, aj ak by Západ začínal so singl srdcom.

Táto opatrná hra však nebola potrebná, keďže Východ mal singl srdce. Ak Východ šnapne, Juh pridá malé srdce a neskoršie si šnapne na stole jedno srdce, čím budú srdcia v ruke vypracované. Postaral sa o všetky nezaopatrené deti. Ak by Východ zahodil, vezme zdvih srdcovým kráľom, šnapne si jedno srdce na stole tromfovou desiatkou, stiahne tromfy a odovzdá jedno srdce.

Najlepší spôsob, ako zohrávať takýto dvojfarebný list je nechať, aby sa obidve farby navzájom podporovali. Tromfy vás môžu ochrániť, ak sa vedľajšia farba nedelí priaznivo a bočná farba vám môže pomôcť, ak sa tromfy delia nepriaznivo.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.