Umenie odmietnuť impas Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
05. 06. 2011

Umenie odmietnuť impas

Rozdával Sever, obidve strany v prvej hre Výnos – srdcová dvojka

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol srdcovú dvojku a hlavný hráč skúsil srdcový impas, lebo bola príležitosť. Východ vzal zdvih srdcovým kráľom a prirodzene zmenil útok, vyniesol pikovú dámu.

Pokračovanie story bolo pre Juh kruté. Východ si ľahko vypracoval piky a keď sa dostal na zdvih károvým kráľom, záväzok porazil odohraním pikov. Východ vzal srdce, káro a tri piky.

"Pekná práca", ocenil výkon hlavného hráča jeho partner. "Ale poznal som jedného chlapíka v Jemene, ten by to bol schopný padnúť dvakrát."

IMPAS MUSÍTE ODMIETNUŤ

Nevenujte pozornosť podpichovaniu Severu. Ak by ste mali šťastie, táto poznámka by nemusela padnúť. Keď by ste však v prvom zdvihu odmietli impas, záväzok by bol doma.

Vezmite zdvih srdcovým esom, prejdite do ruky trefovým esom a vyneste károvú deviatku na impas. Aj ak impas nesedí, urobíte päť kárových zdvihov, tri trefové zdvihy a dve vedľajšie esá.

Keď sa vám objaví možnosť urobiť impas, poriadne si to rozmyslite a zvážte obidve možnosti. Prekvapivo dosť často je lepšie impas odmietnuť.

Horolezci hovoria, že dôvod na zdolávanie hory je prostý: hora je tu. Na urobenie impasu potrebujete lepší dôvod.

CELÉ ROZDANIE:



 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.