Umenie správne prepúšťať Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
05. 06. 2011

Umenie správne prepúšťať

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre Výnos – piková šesťka

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč uvažoval o prepustení prvého pikového zdvihu, ale správne sa rozhodol neurobiť to. Zmena útoku na srdcový by mohla byť rovnako nebezpečná, ako pokračovanie pikov.

Po získaní prvého zdvihu Juh vyniesol károvú osmičku a na stole pridal malú. Východ zobral zdvih károvou dámou a plánoval druhé káro prepustiť.

Keď Východ vrátil pik, hlavný hráč prepustil. Odložené prepustenie bolo rovnako účinné, ako okamžité prepustenie.

KÁRA SÚ VYPRACOVANÉ

Hlavný hráč zobral tretie kolo pikov a vrátil sa ku káram. Východ prepustil zdvih, ale toto prepustenie bolo bezzubé. Hlavný hráč vzal kárový zdvih na stole a pokračoval tretím károm, aby vyhnal eso.

Bez ohľadu na to, čo Východ vráti, hlavný hráč sa dostane na stôl srdcovým kráľom a odohrá si kára, záväzok splní s nadzdvihom.

Vráťme sa teraz k druhému zdvihu, keď Juh vyniesol károvú osmičku na impas. Východ mal správne odmietnuť tento zdvih.

Keď Juh vynesie svoje druhé káro, Východ vezme zdvih dámou a pokračuje pikami. Juh už nemôže niesť ďalšie káro z ruky. Môže sa síce dostať raz na stôl srdcovým kráľom, aby zahral tretí raz kára, ale už sa nemá ako dostať na stôl, aby si ich odohral. Hlavný hráč preto získa len 7 zdvihov.

Niekedy je výhodné prepustiť včas zdvih, aj keď máte v tej farbe dva isté zdvihy. Urobte to zavčasu, aby vaše prepustenie malo účinok. Uvažujte o tom najmä vtedy, keď vidíte, že vstupy na stôl sú vzácne.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.