Podozrivý manéver Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
29. 05. 2011

Podozrivý manéver

Rozdával Juh, Sever-Juh v druhej hre Výnos – piková päťka

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč zobral prvý zdvih na stole pikovým kráľom a zo stola okamžite vyniesol malé srdce.

Nie je vám tento postup podozrivý? Poctivý občan by si predsa ponechal pikového kráľa ako vstup, vypracoval by si dlhú farbu - trefy, zobral by svoje zdvihy a chladne by pristúpil k ďalšiemu rozdaniu. Prečo Juh márni čas hraním srdca, keď má na stole šesť-listovú farbu?

Východ nebol policajt. Zahral v druhom zdvihu malé srdce, slepo dodržujúc naučené pravidlo: "Druhý dáva nízku."

UKRADNUTÝ ZDVIH

Hlavný hráč zobral druhý zdvih srdcovým kráľom v ruke, čím "ukradol" svoj deviaty zdvih. Teraz už mohol pristúpiť k vypracovaniu trefov, vyniesol trefovú dámu a urobil impas ku kráľovi Východu.

Vtedy už bolo úplne jedno, čo Východ vráti. Juh už má svoj záväzok vo vrecku - má dva pikové zdvihy, jeden srdcový zdvih, jeden kárový zdvih a päť trefových zdvihov.

Východ mal v druhom zdvihu naskočiť srdcovým esom, aby prekazil podozrivú akciu. Potom by mal vrátiť káro s nádejou, že si túto farbu vypracuje skorej, než by si hlavný hráč vypracoval trefy, lebo trefový kráľ je istý vstup na kára.

Táto obrana by získala obrancom štyri kárové zdvihy, jeden tref a jedno srdce.

Treba pochváliť hlavného hráča za túto dômyselnú kamufláž. Ak by zobral prvý zdvih v ruke a hneď by sa pokúsil o trefový impas, Východ by vzal kráľom a zahral by káro bez zaváhania. Vtedy by Juh mohol urobiť len osem zdvihov.

Policajti sú trénovaní a registrujú podozrivé správanie. Ak idete okolo policajta normálne, bude vás ignorovať. Ak sa budete obzerať alebo sa dáte do behu, hneď vás chytí. V niektorých rozdaniach sa musíte správať ako policajt.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.