Netreba sa ponáhľať Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
22. 05. 2011

Netreba sa ponáhľať

Rozdával Sever, Sever-Juh v druhej hre Výnos – piková šestka

Ako sa rozdanie hralo: Východ vzal prvý zdvih esom, zahral pikového dolníka, hlavný hráč pridal malú, a pokračoval tretím pikom, Juh vzal zdvih pikovým kráľom.

Hlavný hráč vyniesol z ruky károvú desiatku na impas, Východ vzal zdvih kráľom. Východ potom zahral trefového dolníka a hlavný hráč vzal zvyšok zdvihov.

Nikto z hráčov si nevšimol, že obrana premárnila svoju šancu, jednoducho pokračovali ďalšou partiou. Vy však určite viete, ktorý obranca spáchal zločin.

VÝCHOD BY MAL ŽIŤ ZA TREST DVA TÝŽDNE O VODE A CHLEBE

Východ je zločinec, lebo nemal ponáhľať s pikovým esom, ale mal správne v prvom zdvihu zahrať pikového dolníka.

Z pohľadu Východu bolo jasné, že Juh má pikového kráľa, inak by neskočil na dva bez tromfov. Nemôže byť žiadna výhoda zahrať pikové eso okamžite.

Ak Východ zahrá v prvom zdvihu pikového dolníka, Juh musí zobrať kráľom hneď. Juh nemôže vedieť, ktorý zo súperov má pikové eso, a toto môže byť jediná šanca zobrať zdvih na pikového kráľa. Hlavný hráč by bol stále ešte v bezpečí, ak by sa piky delili 4-4, alebo ak by sedel kárový impas.

Keď Východ vezme zdvih na kárového kráľa, odohrá si pikové eso a zahrá svoj tretí pik, aby vpustil Západ, ktorý si odohrá piky a záväzok bude porazený.

Východ musí vidieť z pohľadu na stôl, že hlavný hráč bude musieť hrať kára a jeho kráľ vezme zdvih. Potom už prídu porážajúce piky.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.