Nedajte sa zmiasť Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
30. 04. 2011

Nedajte sa zmiasť

Rozdával Juh, Východ-Západ v druhej hre Výnos – srdcová destiatka

Hlavný hráč prikryl srdcovú desiatku dolníkom. Ako Východ prikrývate esom a vynášate ...

Stop! Mali by ste chvíľu uvažovať. To, že hlavný hráč pridal zo stola dolníka, vás navádza uveriť, že srdcového kráľa má Západ. Aká by bola šanca poraziť záväzok? V takom prípade by mal hlavný hráč obidve lacné farby plné a urobil by v nich osem zdvihov, čo so srdcovou dámou dáva deväť zdvihov.

Otvoril by hlavný hráč 1 bez tromfov s listom bez zádrže v odidvoch drahých farbách? To sa zdá byť málo pravdepodobné. Ak teda hlavný hráč má srdcového kráľa, v takom prípade mu bude chýbať figúra v lacnej farbe. Ak by to boli trefy, na ich vypracovanie musí odovzdať zdvih Západu.

Ak je to tak, hlavnému hráčovi by vyhovovalo, aby ste mu vrátili srdce. Stojí mu za to pokúsiť sa vás presvedčiť, aby ste v srdciach pokračovali.

NEMÁ PROBLÉM SPLNIŤ

Ak to urobíte, hlavný hráč má po problémoch. Urobí dva srdcové zdvihy a sedem zdvihov v lacných farbách, možno ešte stihne jeden pikový zdvih.

Na druhej strane, ak by partner mal niečo v pikoch, vyrazil by jednu pikovú figúru a potom, keď príde do zdvihu pri snahe hlavného hráča vypracovať si lacnú farbu, podohrá vám zvyšnú pikovú figúru.

Preto v druhom zdvihu vynášate pikovú štvorku - a hľa, Západ pridáva desiatku a jedna piková figúra je odohraná. Po získaní zdvihu na trefového kráľa hrá Západ ďalší pik a záväzok je porazený.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.