Zmena včas Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
24. 04. 2011

Zmena včas

Rozdával Sever, obidve strany v druhej hre Výnos – kárová trojka

Ako sa rozdanie hralo: Východ pridáva kárového dolníka a Juh musí prepustiť. Východ pokračuje károvou dámou a Juh musí znovu zahrať malé káro. Ak by Juh zobral prvé alebo druhé káro, obrancovia by dostali trefového kráľa a štyri kárové zdvihy, čím by záväzok porazili.

Keď Juh zahrá v druhom zdvihu malé káro, Západ musí vidieť rozdiel medzi vytrvalosťou a tvrdohlavosťou. Nadišiel čas zanechať kára.

Západu by nepomohlo, ak by zahral v druhom zdvihu malé káro. Východu nepomôže, ak by zahral tretie káro, alebo ak by zahral pikového kráľa.

ZOBERIE SVOJE SĽÚBENÉ ZDVIHY

V každom prípade Juh zoberie deväť zdvihov. Môže zobrať zdvih károvým esom, alebo pikovým esom, v závislosti na tom, ktorú farbu zahrá Východ v treťom zdvihu. Juh skúsi trefový impas, Východ zoberie zdvih kráľom. Obrancovia môžu nanajvýš dostať dva kárové zdvihy, jeden trefový a jeden pikový zdvih.

Západ tomu môže zabrániť tak, že zahrá v druhom zdvihu kárového kráľa, čím sa dostane na výnos. Potom Západ zahrá pikovú desiatku. Vie, že v kárach nie je budúcnosť a musí dúfať, že partner má figúry v pikoch.

Táto zmena spôsobí hlavnému hráčovi hlavybôľ. Musí odovzdať tri piky a tref na dôvažok k dvom káram, ktoré už odovzdal obrancom.

Jediný problém je trafiť, či má partner honéry v pikoch alebo srdciach. V tomto je každá rada vzácna.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.