Pozorná obrana sa vyplatí Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
24. 04. 2011

Pozorná obrana sa vyplatí

Rozdával Východ, Sever-Juh v druhej hre Výnos – srdcová dvojka

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol singl srdce, Východ zobral zdvih dolníkom. Východ pokračoval srdcovým esom a hlavný hráč šnapol pikovou dámou.

Západ nadšnapol pikovým kráľom, pričom žartom poznamenal: "Nič lepšie nemôžem dostať pre svojho kráľa, ako dámu." Potom vynieslo káro k esu Východu.

Naspäť prišlo ďalšie srdce a hlavný hráč šnapol pikovým dolníkom. Juh bol potom schopný vytromfovať esom a desiatkou. Zvyšok bol ľahký.

NEMAL S KRÁĽOM PONÁHĽAŤ

Nevedno prečo Západ ponáhľal, ale jeho náhlenie umožnilo hlavnému hráčovi splniť záväzok. Trpezlivosť by záväzok porazila.

Ak by Západ nenadšnapol, ale by zahodil, hlavný hráč by prešiel trefom na stôl a zahral by pikový impas. Západ vezme pikového dolníka kráľom.

Západ vráti káro k esu partnera a Východ vráti ďalšie srdce. Ak Juh šnapne malou, Západ nadšnapne. Ak Juh šnapne esom alebo desiatkou pikovou, piková osmička urobí neskôr porážajúci zdvih.

Hlavný hráč nemôže urobiť nič na odvrátenie porážky. Výsledok rozdania závisí iba od toho, či má Západ trpezlivosť a predvídavosť, a teda či si zdvih na pikového kráľa vezme hneď, alebo počká na ten správny moment.

Na Slovensku máme na to príslovie: Trpezlivosť ruže prináša.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.