Komédia plná omylov Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
24. 04. 2011

Komédia plná omylov

Rozdával Sever, Sever-Juh v druhej hre Výnos – kárová desiatka

Ako sa rozdanie hralo: Západ otvoril károvou desiatkou, hlavný hráč si zaželal zo stola malé káro a Východ zahral károvú dvojku, aby odradil Západ od pokračovania kárami. Západ zahral malý tref a položeného dolníka stola prebil Východ kráľom. Východ si odohral kárové eso a zahral tromf.

Hlavný hráč vzal pikovým esom a vyniesol srdce, Západ vzal pre istotu esom, lebo to bol porážajúci zdvih.

Západ mohol poraziť záväzok od štartu, ak by začal trefom, nikto mu však nemôže vyčítať výnos károvou desiatkou. Po tomto výnose nastali minimálne tri veľké chyby.

HLAVNÝ HRÁČ MAL KÁRO PRIKRYŤ

Hlavný hráč mal pokryť károvú desiatku kráľom stola, aby dostal na výnos Východ. Ak by Východ vrátil tromf, hlavný hráč by mohol vyniesť srdce, aby si vypracoval dva srdcové zdvihy na stole. Juh plánuje zhodiť na vysoké srdce stola z ruky tref, čo mu zaisťuje záväzok.

Keď Juh nevyužil možnosť prikryť károvú desiatku, Západ veľmi správne prešiel na trefy. Teraz Juh už musel stratiť trefový zdvih. Východ by mohol zobrať trefovým kráľom, stiahnuť kárové eso a vrátiť srdce. To, že Východ vrátil tromf, bola druhá veľká chyba.

Juh mal zobrať vráteného pika a mal odohrať všetky tromfy, čím by dostal Západ do skvízu. Pri vynesení posledného tromfa, na stole zostávajú tri trefy a srdcový kráľ. Západ má srdcové eso a tri trefy - a musí zahadzovať pred stolom. Nech Západ zahodí čokoľvek, umožní to hlavnému hráčovi zobrať na stole posledné tri zdvihy.

V niektorých rozdaniach je to ako v známej komédii. V našom prípade obrana niekoľkokrát ponúkla hlavnému hráčovi spôsob na splnenie záväzku, ale on vždy odmietol.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.