Prevrátenie stola Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
17. 04. 2011

Prevrátenie stola

Rozdával Sever, Sever-Juh v druhej hre Výnos – trefová desiatka

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol trefovú desiatku, hlavný hráč s nádejou kladie zo stola dolníka, Východ prikrýva dámou a Juh berie zdvih esom. Ak by Juh hral zo svojho pohľadu, vytromfoval by a potom by šnapol jedno alebo dve kára s nádejou, že sa niečo zaujímavé odohrá v červených farbách.

Ak je Juh expert, prevráti stôl. Samozrejme nie naozaj, ale len v duchu sa posadí na pozíciu svojho partnera a bude pozerať na svoje karty, ako na karty stola.

AKO SA PREVRÁTI?

Ak by bol hlavným hráčom Sever, chcel by šnapovať kára tromfami Juhu. Správne je zobrať prvý zdvih trefovým esom, odohrať kárové eso a zahrať malý pik k osmičke Severu.

Teraz Juh šnapne vysoko káro a zahrá pikovú desiatku k dolníkovi Severu. To mu umožní šnapnúť ďalšie káro. Vynesie srdce ku kráľovi a šnapuje posledné káro Severu posledným tromfom Juhu.

Po skončení všetkého tohto šnapovania zahrá Juh srdce k esu Severu a konečne môže dotromfovať pikovou deviatkou. Keďže Juh už teraz nemá žiadne tromfy, zahadzuje malý tref.

Napokon hlavný hráč vynáša zo Severu srdcovú dvojku. Východ si môže vziať srdcovú dámu, ale potom Juh vezme dva zdvihy - na srdcového dolníka a trefového kráľa.

Prevrátenie stola je obľúbená akcia vo filmoch. V bridži by vás ani súperi ani partner za takúto akciu nepochválili, preto bude lepšie prevrátiť stôl len v duchu.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.