Nebezpečný západ Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
17. 04. 2011

Nebezpečný západ

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre Výnos – srdcový kráľ

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol srdcového kráľa a vy samozrejme prepúšťate. Pokračuje srdcovou dámou a vy prepúšťate ešte raz, keďže neviete, či začínal s piatimi alebo šiestimi srdcami.

Západ vynáša tretie srdce, Východ zahadzuje malý tref a vy beriete zdvih esom. Máte osem istých zdvihov a deviaty môžete urobiť len v kárach. Aby ste vyrobili druhý zdvih v kárach, musíte hádať pozíciu kárového kráľa a kárového dolníka.

ZÁPAD JE NEBEZPEČNÝ

Nemôžete si dovoliť, aby kárový zdvih získal Západ, lebo viete už od čias socializmu, že západ je nebezpečný. Tentoraz by vás zruinoval odohraním zvyšku srdcí. Ak by však mal kárového kráľa, nemôžete zabrániť, aby dostal zdvih.

Preto vám potreba hovorí, že kárového kráľa má Východ. Tento odhad určí spôsob vašej ďalšej zohrávky.

Po zobratí tretieho srdcového zdvihu si odohráte štyri trefové zdvihy, končiac v ruke. Potom vynesiete z ruky károvú desiatku.

Zatvoríte oči a opatrne ich otvoríte, hlboký výdych, Západ pridal malé káro. Ak by mal kráľa, naskočí a odohrá si srdcia. Keďže to neurobil, už viete, že kráľa má Východ. Teraz je bezpečné hrať na dolníka u Západu, zo stola dávate malé káro.

Kárového dolníka mal Východ a berie naňho zdvih. Vracia pik k esu stola a vy hráte káro na impas k deviatke v ruke. Tento zdvih vám umožňuje splniť záväzok.

Ak máte dve možnosti hádania, pričom jedna možnosť je fatálna, skúste hádať tú druhú možnosť.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.